CV:n kirjoittaminen

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa kirjoittaa CV. Pääasia on, että vastaanottaja saa kuvan sinusta ja työkokemuksestasi helposti ja nopeasti silmäiltävällä tavalla.

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa kirjoittaa CV. Pääasia on, että vastaanottaja saa kuvan sinusta ja työkokemuksestasi helposti ja nopeasti silmäiltävällä tavalla. Sen vuoksi on tärkeää yrittää jäsennellä CV:hen sisällytetyt työtehtävät mahdollisimman selvästi.

Ilmoita täydelliset yhteystietosi CV:ssä, jotta työnantaja tietää, miten sinuun saa yhteyden mahdollista haastattelua varten. Merkitse täydelliset henkilötiedot ensimmäiselle sivulle. Pelkkä nimi on riittävä muilla sivuilla. Seuraavat tiedot kannattaa ilmoittaa ensimmäisellä sivulla: etunimi, sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja syntymäaika.

Järjestä CV:n sisältö aikajärjestykseen.

Kuvaile työkokemuksesi yhdistämällä yhteenkuuluvat asiat saman otsikon alle. Esittele työkokemuksesi käänteisessä järjestyksessä uusimmasta tehtävästä alkaen. Kirjoita työnimikkeen lisäksi kuvaus keskeisistä työtehtävistäsi ja vastuualueistasi. Painota niitä työtehtäviä, jotka ovat tärkeitä hakemassasi työssä. Ilmoita selvästi, mieluiten kuukauden ja vuoden tarkkuudella, koulutuskokonaisuuksien ja työtehtävien aikajaksot.

Esimerkkejä yhdistävistä otsikoista: Työkokemus, Muu kokemus, Koulutus ja kurssit, Taidot (kielitaito, IT-taidot, liiketoimintajärjestelmä), Henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet ja Referenssit. 

Näin CV:stä käy havainnollisesti ilmi ammatillinen kehityksesi ja esimerkiksi vastuun ja valtuuksien laajeneminen. CV on helppolukuinen ja nopeasti silmäiltävissä. 

Jos järjestät CV:n sisällön taitojen mukaiseen järjestykseen, voit kuvailla työelämässä ja sen ulkopuolella hankkimasi osaamisen. Voit ryhmitellä taidot teemoittain tai otsikoiden alle. Tällaisesta CV:stä on etua silloin, jos olet vastavalmistunut tai haet työtä uusilta ammattialoilta. Jos olet toiminut vaihtelevissa tehtävissä elinkeinoelämässä, voit tällä tavalla tuoda tehokkaasti esille laajan kokemuksesi. Tässä muodossa olevan CV:n huono puoli on, että siitä on vaikea saada yhtä helppolukuinen kuin aikajärjestykseen järjestetystä CV:stä.

Esimerkkejä otsikoista/teemoista: Tavoite, Profiili, Talous, Markkinat, Myynti, Osto, Hallinto.

Nämä kaksi esitystapaa voidaan myös yhdistää, mikä on yhä tavallisempaa. Voit kuvailla ensimmäisellä sivulla tavoitteesi, taitosi ja osaamisesi useiden eri otsikoiden alla ja kuvata toisella sivulla elämäsi kronologisessa järjestyksessä (älä kuitenkaan kirjoita yli kahta sivua).

NELJÄ VINKKIÄ HYVÄN CV:N KIRJOITTAMISEEN 

1. Tee CV:stä mahdollisemman lyhyt ja ytimekäs. Nyrkkisäännön mukaan CV:ssä saa olla enintään kaksi sivua.

2. Muokkaa CV:tä tuomalla esiin kokemukset, jotka voivat olla tärkeitä juuri haettavassa työssä.

3. Laadi CV:t niin, että ne ovat nopeasti läpi silmäiltävissä ja helppolukuisia. Lyhyiden virkkeiden käyttö on suositeltavaa.

4. Ole rehellinen. Korosta kokemustasi, mutta älä liioittele.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poolia ja Uniflex yhdistyvät

Miten tämä tulee näkymään työnhakijalle? Pörssiyritykset Poolia ja Uniflex yhdistyivät vuonna 2018 ja yritysten yhdistämistä on nyt viety eteenpäin. Uniflexin

Tiedote nimenmuutoksesta

TIEDOTE NIMENMUUTOKSESTA Hyvä asiakkaamme Pörssiyritykset Poolia ja Uniflex yhdistyivät vuonna 2018 ja yritysten yhdistämistä on nyt viety eteenpäin. Uniflexin nimi

Joulugallup

Uniflexin joulugallupin vastausaika on nyt päättynyt ja leffa- ja herkkuliput on lähetetty sähköpostitse arvonnassa voittaneille. Kiitokset kaikille osallistuneille ja oikein