Pidä osaajistasi kiinni!

Kesälomien jälkeen työntekijät katselevat uusia tuulia uralleen, pidäthän osaajistasi kiinni!

Kesälomien jälkeen hakijamäärät ovat tyypillisesti kasvussa rekrytointimarkkinoilla. Tätä selitetään ilmiöllä, jossa ihmisillä on lomalla aikaa miettiä uransa suuntaa ja alkavat sen seurauksena katsella uusia työhaasteita. Ohessa muistin virkistykseksi muutamia vinkkejä työnantajalle/esimiehelle, joilla saadaan parannettua työntekijöiden sitoutumista ja osin ehkäistä ei-toivottuja irtisanoutumisia.

1.

Pyri erottautumaan muista työnantajista: Kertaa mitä teidän yrityksenne tarjoaa muihin yrityksiin verrattuna. Otatteko työ- ja perhe-elämän muita paremmin huomioon tarjoamalla esim. etätyömahdollisuuksia tai joustoja perheelle tärkeissä menoissa? Kannustatteko liikuntaan ja virkistäytymiseen esim. virikesetelein? Muista säännöllisesti tuoda yrityksenne olemassa olevat edut esille ja ota selvää mistä muista eduista tai joustoista huippuosaajanne ovat kiinnostuneita.

2. 

Anna henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa: Kysy heidän mielipiteitään ennen päätösten tekemistä ja keskustele päätöstä tukevista faktoista ja taustoista. Henkilöstö sitoutuu paremmin saatuaan osallistua päätöksentekoprosessiin.

3.

Muista antaa palautetta hyvästä työstä: Palaute on parhaimmillaan välitöntä ja suoraa – “Hienoa!”, “Hyvää työtä!”. Välittömästi annettu suora palaute toimii paremmin kuin strukturoitu palaute kuukausien päästä kehityskeskusteluissa. Ota myös aikaa esim. yhteiselle lounaalle työntekijöittesi kanssa ja näytä, että olet kiinnostunut heistä, myös harrastuksista ja perheen kuulumisista.

4.

Jaa vastuuta, se osoittaa että arvostat henkilön osaamista ja tuet hänen ammatillista kasvuaan.

5.

Pitäkää hauskaa: Anna huumorin kukkia työpaikalla ja järjestä myös rentoja tapahtumia, joissa ei tarvitse hikiotsalla tehdä ryhmätöitä, vaan ihan rennosti olla yhdessä. Rennossa ja avoimessa ilmapiirissä saavutetaan useimmiten parempia ideoita ja tuloksia kuin tiukkapipoisessa ympäristössä.

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poolia ja Uniflex yhdistyvät

Miten tämä tulee näkymään työnhakijalle? Pörssiyritykset Poolia ja Uniflex yhdistyivät vuonna 2018 ja yritysten yhdistämistä on nyt viety eteenpäin. Uniflexin

Tiedote nimenmuutoksesta

TIEDOTE NIMENMUUTOKSESTA Hyvä asiakkaamme Pörssiyritykset Poolia ja Uniflex yhdistyivät vuonna 2018 ja yritysten yhdistämistä on nyt viety eteenpäin. Uniflexin nimi

Joulugallup

Uniflexin joulugallupin vastausaika on nyt päättynyt ja leffa- ja herkkuliput on lähetetty sähköpostitse arvonnassa voittaneille. Kiitokset kaikille osallistuneille ja oikein