Vinkit videohaastatteluun

Onko edessäsi ensimmäinen videohaastattelu? Hermostuttaako? Jos olet tottunut face to face työhaastatteluihin, voi etätyöhaastattelu digitaalisia välineitä käyttäen tuntua hieman erikoiselta.

Onko edessäsi ensimmäinen videohaastattelu? Hermostuttaako? Jos olet tottunut face to face työhaastatteluihin, voi etätyöhaastattelu digitaalisia välineitä käyttäen tuntua hieman erikoiselta. On ihan luonnollista, että haastattelu kuin haastattelu voi jännittää ja tunnet itsesi hermostuneeksi. Videohaastatteluista on tullut “uusi normaali” ja annammekin tässä sinulle muutaman vinkin, kuinka voit valmistautua videohaastatteluun.

Viisi vinkkiä videohaastatteluun

 1. Buustaa energiatasoasi

  Sillä, mitä teet ennen haastattelua on merkitystä! Tutkimuksissa on todettu, että verenkiertoaan kannattaa stimulisoida tekemällä esimerkiksi reipas kävelylenkki ennen haastattelua. Nyt siis ylös ulos ja lenkille vaikka korttelin ympäri!

 2. Puhu kameraan kuin juttelisit jonkun tuttavasi kanssa

  Katsekontakti on yksi tärkeimmistä viestinnän työvälineistä. Vaikka videohaastattelussa tämä katsekontakti onkin tavallaan huijausta ja voi tuntua oudolta katsoa pieneen kameraan, muista kuitenkin katsekontaktin tärkeys! Kuvittele vaikkapa keskustelevasi jonkun tutun kanssa – kaverin, perheenjäsenen tai vaikkapa kumppanisi kanssa. Näin rentoudut ja tunnet olosi kotoisaksi.

 3. Taukojumppa ja venyttely

  Jo isovanhempamme sen tiesivät: Venyttele! Hyvä ryhti saa sinut näyttämään itsevarmalta ja tunnet olosi turvallisemmaksi ja rennommaksi. Asenna tietokone hartioittesi tasolle. Voit myös kokeilla luovia ratkaisuja – voisitko laittaa läppärin vaikkapa kirjahyllyyn? Tai käytä yhtä korona-ajan klassikkoa – aseta tietokone tuolille keittiönpöydän päälle.
 4. “Puhu” käsilläsi

  Aivan kuten katsekontakti, myös eleet ja ilmeet ovat tärkeä osa kehonkieltäsi. Käsien eleet tuovat ilmaukseen jotakin, mikä ei välity pelkistä sanoista. Voit lisätä käsilläsi sanoman painovoimaa. Puhu siis myös käsilläsi – näin osoitat itseluottamusta ja läpinäkyvyyttä.
 5. Hymyile

  Kuulostaako yksinkertaiselta? Sitähän se onkin. Harva asia on yhtä tarttuvaa kuin hymy. Hymyily voi kuitenkin unohtua videohaastatteluissa, kun et olekaan kasvokkain haastattelijan kanssa. Oikeaan moodiin pääset vaikkapa kuuntelemalla jotain suosikkisoittolistaasi ennen haastattelua.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Uniflex panostaa rakennustoimialaan

Uniflex panostaa nyt voimakkaasti rakennustoimialaan ja meillä onkin rakennuspuolen osaajille ja rekrytoiville asiakkaille iloisia uutisia: meillä on aloittanut rakennusalan erityisosaaja, pitkän linjan konkari Pekka Alajoki, joka vastaa Uniflexin rakennustoimialan rekrytoinneista!

AI-rekrykampanja ilmaiseksi?

Tee tilaus nyt – kolmelle nopeimmalle 1490 €:n arvoinen tekoälyyn pohjautuva USMB-kamppis ilmaiseksi! Olemme sisaryrityksemme Poolian puolella toteuttaneet menestyksekkäästi satoja AI-rekrykampanjoita